Saturday, 22 December 2012

DR.FARAH FARHANAH & IR.NAIEM's WEDDING

Assalamualaikum kesayangan kesayanganku .. fuhh, lamanyaa tak mengupdate blog  ni . Dah bersawang-sawang dah haaaaaaa *fuhhh fuhhh tiup sawang*

okeh ! 10.11.12 maka termeterailahh majlis perkahwinan yang penuh dengan mawaddah,warahmah.. perkahwinan diantara Dr. Farah farhanah & Ir. Naiem . 

Oh, for my  readers, who is Dr.Farah Farhanah you ask? Well, for starters, she's Malaysia's number one diehardfans of Faizal Tahir! hikhiks (kipas mati FT same cam akuh). And secondly, she's ma buddy! Ngeee..
--------------Akad Nikah Ceremony-----------
 The design theme of her wedding held at her place spells modern vintagey-polka dots-stripes sweet touch by REKA TIMOR's :). Everything looked amazing and really stood out from what other weddings I've been to. wohoo ! *tak berkelip-kelip mata terpukau bila tgk !*

Ku, pada malam tu bertindak sebagai dayang dayang yang mengiringi dan mencantikkan majlis pada malam tersebut dan sepanjang majlis itu berlangsung .. *oke,boooooo perasan !* hahhaa
Honestly, kak farah (panggilan manja ku terhadap DR. Farah) sumguh laaa jelita . Sumpah tak tipu . Sebab sebelum ni kak farah ni jenis yang very simple orangnya .Memang kalau jumpe dye,dye bukan jenis yang suka nak tepek bedak,foundation sampai 14inci tebal . Takde. dan memang takk laaa . So,on her big day, dia memang meletopp kebabooommmm laaaa ! 
*pengsannlapanbelastigaratustujuhpuluhjutasaat.oke over:D*
TO sis FARAH: u beat me to it *jelly* hahahaks 
so,inilah kemeriahan majlis tersebut :)
sebelum bergelar isteri.*wink*



geng kipas mati FT *perangai kann.tp comel.kbai :p*
bridesmaid yg gojess.huuuu
alhamdulillah. SAH ! aminn .
*tgk kak farah sempat lagi tu main main*



great shoot by G.I Photoshoot!

Perangainya yang sumguh sweet *cubit pipi*
SO, Excited takk? wuhuuu . kalau aku yang ada di tempat kejadian pon rase nk pitam,bangun balik,pastu pitam balik,pastu bangun balik dek keterujaan tahap dejavuuu, apatah lagi uols kan yang hanya mampu imagine dan terus berhalusinasi menerusi gambar-gambar ni kan?hahhahhahah.. oke,oke ! then,after selesai akad nikah semua, barulah ade sesi.............*jeng jeng jenggg...*

--------------MERENJIS CEREMONY--------

kalau tadi pon dah terujaaaaa tahap dejavu, yang ni plakkk buat aku rase cam nangis guling-guling sebab CANTIKKKKK SANGAT SANGAT SANGAT *seratuslimapuluhjutakaliCANTIKKK*! Dress yang kak farah sarungkan malam tue teramat cantikk (see, CANTIKK lagi) . Macam nak sawan aku tgk ! memang MELTING babe ! *oke,control ayu.bhahahha*

see ! kan dah kata ! SUPER gojeshh! 
lovely princess with romantic prince .auchh !
sesi merenjis tanda direstui . APPROVE ! hihiks
cool kann? hihiks
*bila geng dayang-dayang gila kamera*
And to kak farah& abg naiem, yet again, congratulations on your wedding. Beautiful wedding. I pray so that Allah swt provides you both everlasting love and compassion for each other through thick and thin, and may you'll be blessed with lots and lots of soleh babies in the future. Thank you for the friendship, and sis farah,iloveyousomuch sis :'). Barakallah :)

till then kesayangan-kesayangan
LOVE,MI.

Sunday, 7 October 2012

Fatin Suhana and Cosry showcase

Hyee and assalamualaikummm..

Setelah lama tidak mengupdate blog ku ini,finally harini terasa terlebih rajin untuk mengupdate *hahhaah.perasan ada orang nk baca la blog kauu ni diyana!*

emmm..emmm...camne nak mula storyy ehh?aduhai . excited sangat ni ! tssskk ..

oke.oke.Lets start with this caption 'FATIN SUHANA' . Rasenyaa semua orang pon knal beliau kan. Pemilik kepada blog yang sangat diminati ramai termasuk diriku ini http://fatinsuhana.blogspot.com/ . Act,ku pernah bersekolah satu kelas masa F1 dengan si gadis cantik ni tapi untuk beberapa bulan sebelum ku pindah ke sekolah lain.hukhuk.We meet again bila dah habis skolah pabila umur kami mencecah 20an ni *macamlaaaa tuaaa dahh kan.motipp sgt kau diyana! hikhiks*

So,nak dijadikan cerita one day cik Fatin ni buatla satu contest me'RETWEET' satu tweet ni anjuran Cosry official.Apa itu Cosry? Cosry tue salah satu butik baju yang sangatla cantik rekaannya yang kebanyakan baju-baju tue digayakan oleh selebriti-selebriti yang sangatla famous amous di Malaysia ni. Ok,makanyaa aku lah insan terpilih yang dipilih oleh cik Fatin untuk menjadi teman date beliau ke majlis tersebut.ohhhmaiiigodd ! Hanyaa ku tahu betapaa happyyy,excited semuaaa ada bila cik Fatin announce ! *Pengsanlapanbolastigapuluhtujuhsaaat ! oke overr :p*

and event yang sangat best tu diadakan di The Terrace,The curve . Okey,tak nak cter dah. Biarlah gambar-gambar ini berbicara ! :)

nilah FATIN SUHANA . SANGAT CANTIK okeyy!

wit shea and fatin.



Shea one of my fave blogger.ouh.ni lahh blog dia www.myamethyst-shea.com .Silalah lawati blog beliau dengan sangat teruja please :))

Di majlis ni,ada fashion show by Cosry boutique.Sumpah teruja.1st tyme kot attend majlis yang sangat dekat dengan jiwaku ini.So thanx to Fatin Suhana :') . Ramai jugakla artis-artis popular yang turut berada di majlis ni.

cantiknyaaaa Marsha :')

Vanida Imran.love her !
ouch.Izara Aisyah ! *kami duduk satu table tauuu*
zarina an-julie.Friendlyyy sgt ! jumpejumpe trus hugs ! terkezuttt kjup!hihi :)
Btw,ramai je artis-artis lain yang attend event ni. Tapi ku dgn fatin memilih untuk mengisi perut yang sangat lapar tue dengan penuh nikmatnya tanpa mempedulikan keadaan sekeliling mereka . hahahha . Makan sambil borak-borak bercerita itu ini . 

okay,thats all peoples . take care then :) 

salam sayang,
marissa.irdyana ^_^

Thursday, 31 May 2012

FT Dayy :)

Assalamualaikummm !!! hye guys :) *dgn muka penuh berkobar-kobar haaaa...*

hee ..btw,cer tengok title post kat atas tuuuu....cer baca ! haaa . giler menarikk kan ?! heee*well,bg yang sgt diehardfans of FAIZAL TAHIR sureee laaaa besttt kannnn !*

sajee je nk blogkan kisah yang menarik tertarik daa boommm sal FT . aha ! Well,sape yang knal ak,mereka tau laaa yang aku ni sangatlaaa OVER bila apa sahaja berkaitan dengan FT ! heee . *nurdiyanazafira mmg diehardsfansof Faizal tahir since FT mula-mula muncul kat OIAM *!

so,dah manyaaakkkk jugakk laaa event aku pergi yang ada kaitan dengan FT ! huhu ..boleh kata mana ada FT,situuulaaa aku ada ! Haaa . Dasyat tak dasyatt kan. tssskkk !

well,dari join pergi event FT situsini laaaa aku dapat ramai kenalan baru yang punya minat yang sama ! minat apa? Minat FT laaaaaa . haiyooooooo :D

antaranyaaaa...*aishhh,nk kene list nama dorg ke?hahhahahhaha*
1)Firah An-nur : ni twin aku sebab nama kami sama ! ha..dia ni lagi minat FT tahap dewaaa aku cakappp dgn korg.sumpah tak tipu....huhuhu.n she so cute n hatinyaaa sgtlaaaaaaa 'beautiful' .twin,loveyuuuuu!
2)Farah farhana:haaa,yang ni pangkat KAKAK laaa .she so adorable ! comel weyhhh ...baik,sporting,gilagila n mmg awesome la !!!
3)Jiro:the only chinese in our RC's family...very kind-hearted,sporting n mana-mana aku g event,selalu gerakkk dgn dia laaa...
4)Che zainun:haaa,nama glamor k.zai ! hot mama okayyyyy .sumpah sporting . kiut !
5)Wan chik sharinna:atau dikenali k.wan ! Hak ni mmg otai habaq hanggg . sporting tak yah cakap laaa...yang ni same cam firah,minat FT tahap dewaaa tauuu .mana ade k.wan,ctu ade FT ! ehhh?heee
6)Shain:yang ni photographer sbb dye ade camera ala2 media tauuu .huhuhu..untunglaaa blh amik gambar FT dr jarak dekat dgn FT kan..huhu....
7)Noralizah: atau dikenali kak liza ! Tapi aku suka panggil dye kak scha ! Sbb muka dia cam scha al-yahyaa.tak tipuuuuu ....seyes ! HUhuhuhu....shes shooo shweeettt tauuuu :)
8)Rose:atau lbh comel dipanggiil kak rose. walaupon orgnyaaa tecikkkk,tapi jiwanyaaa besarrr towards FT tauuu .ehhhh?*blh ke gtu kak rose?teeeheeee......
9)ANNe:atau lebih official dipanggil kak anne ! kak anne pon same..peminat tegar FT ! huhuhu. orgnyaa sgt comel..klu tgk cam tak caye dah ade anak ..*k.anne,sy ingat kak anne tak kawennn lagi ! heee....kiut sgt !*
10)Jais Marcello:atau lbh famous dipnggil JM..haa..dye ni mcm klon FT tauuu . tapi tang rambut jerrrr :p
11)k.azura:femes dipanggil k.ajuuuu .*1st tyme jumpaaa,tapi veryy hot mama tauuuu....salute ar !

ok ! tauuu korang dah pening baca detail tu kan...haaa..skg sila laaa nikmati sweetmoment picha wit FT ! #haaaaa.....tgk!tgk!tgk ! sampai julingggg mataaa tu haaa....then ,sila laaa jelesss ehhh..hihi...

FYI,ni event the latest kami pergi .Dutch lady dayyy wit FT ! mood:blueee :)

start dari yang cover face dgn flag tu:kak ros,fyrah,sis farah,k.zai,me(yg hug dak tomeyyy anak k.anne),k.wan n k.scha !
couple yg pkai baju superman tu tak tauu nama.hikhik.
      


nilah family RC's !
*overrrr tauuuu aku nk stand beside FT jerrr hahhaha...

                                
k.anne yang bersama anaknyaa yang brilliant tuuu :)                                 
:)              
GO FT GO ! teeeheeee :p       
kau dihatiku ! ecehh :D


sweetkannn ?HAHHA ..

ok ! Itu aja yang nk dipamerkan .ngade-ngade kan.. hahhaha....btw,mesti korg tertnyatanya mana gambar aku dgn FT kan?hahhahahha....
'BIARLAHH RAHSIAA." kihkihkih :)

ok my darling sekalian,see yaa . take care !
salam sayangg :))



Saturday, 5 May 2012

MOMENTs.

assalamualaikumm .hye guys :)! *dgn gayeee terlebihh excitedd*

teeheeee ..5may2012..meanss smlm 4th may 2012 laaa kan??ehh.apa mendeee ak cuba sampaikann ni..ohhhmaiiii !!

ehemmm ! *silaaa turns your mood to mood yang seriuss hokayyyy uolsss*
28th june 2009.ingat lagi tarikh keramat ni??sure korang2 ingatkan..dimana masa tuuu korg didaftarkann ke UUM . mesti cam excited kan..yelaa.maybe ade antara kita yang mnjadikan UUM ni universiti pilihan.ade jugakk yang pilih uni ni as a 3rd or 4th choice kan. lagiii dasyattt ade yang takkk masukk senarai langsunggg universiti ni. haaa...namunn,apa ponn,nilahh TAKDIR kan. Takdir yang menemukan kita semua. ecehh ! hihi :)

3 tahunn kitaa bertapaa dalam hutan sintokk ni pasti beri kita macam-macam kenangan samada pahit,manis,kelat,masin..ehh,pendekk kata,macam-macam rase ade laaa..nilah KEHIDUPAN.kehidupan yang mematangkan kita semua..Being honestlyy,ak masa mula-mula orientasi,orang yang mula-mulaa aku nk dia jadi bestfriend ak adalah orang luar dari semenanjung*dengan mukaa demand mintakk penampooo*..haaa..alhamdulillahhh ..shes the one.sape?dia adalah NORLIDA DAUD.we share everything . jangan ingat kami bff,kami tak pernah gaduh,masam muka bagai.pernah.tapi perkara-perkara macam ni sebenarnya lagi buat sesuatu hubungan tuuu lagi rapat.to Nor,thnx darling ! ecehhh .*mesti nor senyumm baca ni sambil nangesss pastuu nampakkk gg swinggg dia..hahhahhaha*

next entryyy utk kengkawan economy batch 09/10 UUM *sila buat muka excitedd cam excitedd nk tgk Ombakk rinduuu tuuu .ehhh tetibeee plakk*
well,bukannn senang utk kita semua jadi rapat sebagaimana kita rapat semalam(04052012)..act,bukan semalam baruu permulaannyaa.its happen before gathering nyte ni berlaku..all of us,put ourself together,discussion,meeting and all kind of that yang sebenarnyaaa banyak membantu kita untuk jadi lebih bersatu hati dan alhamdulilahh nampak malam tadi kita berjaya UNITE ! *seyesss tacing habess mlm td.sob3.
sumone said to me masa salam-salam tuuu, "yana,maaf byk-byk...tak pernah tgur yana before this..dah nk akhir sem ni baru laaa kita mula tegur,rapat,huhahuha(gembira sama-sama maksudnyaaa)"..
bagi ak,ITS OKAYYY FRENDS. sbb bagi aku,masih ada KESEMPATAN walaupon agak TERLEWAT.tapi itu lebih MANIS utk dikenang...kan?

*ok,tauu korg dah nk muntah hijauu aku bebel panjang-panjang ni.so,ni laaa MEMORI TERCIPTA buat kita semua.love youuu sahabat-sahabat sekalian!


nilahh BFF sayeee :)






















dengan daus :) *199137*hikhik
wit jamilah :)

mereka berdua BFF-jemmm and palie in the house !

*dalam diam kami admire sesama sdri.yeayyy!happy to be a part of sweet frends cik mawar azimah
tanpa disedari,rase cam twin sbb FB kami sama capital MI-MARISSA IRDYANA n dia plak MAWAR ISANDRA*

lecturer kesayangan-DR.Siti Aznor. :)
shess shweet.wit Izzah*bukan izzah ombak rinduu tauu.tssskkk*
wit hot girl bach.eco 09/10-maisura :)
lecturer cantik dihatiku . DR.syamzaeffa :)
org-org kuat disebalik tabir bbq .guys,tenkiuuuu :)
mereka-mereka yang PALING BANYAK makan.bhahahhahhahaha*gelakk jahat*
afta makan-makan,ade game! 'KENALI SAHABAT ANDA'
*kan tak pasal-pasal saye jadi garang masa tu.KORANGLAA DEGIL sgt ! tssskk.kawan-kawan,maaf.maaf.maaf.teeheeee*

sesi menitiskan airmata,luahan hati.sob3
gaye sweett ilham dari paliee :p
mereka sentiasa dihatiku.syg korg.
SYAFA,ATIE,IKA,YAA,IMAH,PALIE,NAS,JO,DAUS,SHIKIN,AMY,IKIN,MAI,IPAH,JAMILAH,ASIAH,LINIE,NOR,WAWA,
JEM,TAIPING,FARID,ALIF,SHAHID,MAZIAH,FIZAH,MIZA,AIN,ENY,TEHAH,ASMAH,AIEN,ZIELA,MAS,EZZAH,
RUSDI,CHONGWEI,RAHMAT,ZAIM,NABIL,SEHA,APIZ,AZIMAH. errr,ni jer nama yang ingat.maaf pada yang tak sebut nama tuu..
lupaaa (apakebodonyaa ko ni yana takle ingt nama kawan-kawan.loserrr !!!)
maaf yerrrr.sy tetap sayang korg.takmooo ade tacing-tacinggg ehhh :))
"A friend is one who strengthens you with prayers, blesses you with love and encourages you with hope."

                                                                                                                      sincerely,
                                                                                                                  nurdiyanazafirabtzaidi,199181

Friday, 27 April 2012

andai itu takdirnya :)

assalamualaikum :)
hye . jum senyum banyak-manyakk arini ..

Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

:)


Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata
Dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

:D
:)

senyum dan senyum . have a great dayy .
barakallah .

*soryy..terlebih puitiss pulakkkk pepagi ni .. tsskkk !*










Thursday, 12 January 2012

colours in the middle of final examinations

assalamualaikummm ... :)

teeheeee ..lame kannn tak update blog ..sgt2 bz dan mmbzkan dri mnjadi ulat buku menelaah apa yang patut ditelaahhhkannn ...heee ...i do love the envi of final examinationn...

homaiiiiiigoddd ...macam2 sintommm la dtg bila musim examm ni .antaranya menjadi lebih pasif dan berada dalam dunia sndri ..(sayeeeppp la tuhhhh).. dah penat study , perut lapar ..dah lapar,apa lagi..... MAKAN tyme ... maka menujulahhh dri ni ke kafe ..yummm yummm ..alhamdulillahhh ...dah habis mkn,solat,cntinue blk buat revisionn..and all this thing will rotate till the end of the date yang uols exammm ... (arghhhh,stresss bila sebut sal bila nk abes exammm)

whyyy ? whyy?

hokayyyy,mentang-mentang la saya ni dah last year kat uum terchenta ni ,semester ni last paper saya adalah pada tarikh 19hb jan iaitu penutup segala semester ni ..ouhhsemmm kan uols ? ouhhsemmm gilooo barbiessss haaaaaaaaaa ...demmm demmm demmm ....

sat lagi (beberapa jam dari skg, saya ade exam). exam apa? intermediate macroeconomics.aha. cam gerekkkk jerr kannn . doakan saya k !! 


till then guyss , sorryyy merapuuu tak tentu pasall .stress nk exam sat lagi ..huwaaaa......

*pencetus semangat studyyy my superrr FAIZAL TAHIR :) .hewwhewww...(ehem,encikk pakwe,jgn jeles2 hokayyyy...kihkih)

my bestiessss , siti nurul ain :) .cantikkan beliauuu !